Uusi K-market kauppias

21 marraskuun, 2017 Satu Laine

Peltolammin K-Market uudistui ja sai uuden kauppiaan

Marraskuun alkupuolella K-Market Peltolammin uutena kauppiaana aloitti Satu Manner-Kallio. Syksyn aikana kauppaa on myös ahkerasti remontoitu ja uudistettu. Kauppa sai remontin myötä muun muassa lisää tilaa, kun vieressä sijainnut kampaamokiinteistö yhdistettiin siihen. Peltolammi-lehti kysyi uuden kauppiaan tunnelmista ja suunnitelmista kauppiasvaihdon aattona.

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Satu Manner-Kallio, paljasjalkainen manselainen. Perheen kanssa pyörähdettiin 10 v. pääkaupunkiseudulla, mutta veri veti takaisin Tampereelle 6 vuotta sitten.

Onko Peltolammin K-market ensimmäinen oma kauppasi?
Ei ole ensimmäinen. Vuonna 2013 olin juuri valmistumassa Ruokakeskon kauppiasvalmennuksesta, kun minulle tarjottiin ensimmäistä kauppapaikkaa Nokialta. Pari vuotta ehdin touhuta siellä.

Mikä innostaa kauppiaana olemisessa?
Yrittäjänä työskentelyssä kiehtoo vapaus toteuttaa omia ideoita, vaikuttaa itse omalla tekemisellään kaupan toimintaan ja menestykseen, tuoda omalla persoonallaan kauppaan
jotain erilaista. Tunneside asiakkaisiin on kauppiaana myös tiiviimpi, sillä silloin kannan viime kädessä vastuun asiakastyytyväisyydestä.

Onko perheesi mukana kaupan askareissa?
Kyllä olen jokaiselle jonkun tehtävän aina antanut. Nuorimmainen etsii roskia lattioilta, 11-vuotias osaa jo hyvin hyllyttää tavaroita ja tarkistella päiväyksiä, ja aviomies vastaa lamppujen vaihdosta yms.

Mikä on ollut haastavinta uuteen kauppaan siirtymisessä?
Remontti! Voi hurja, kun tämä saadaan valmiiksi, niin kyllä siitä tulee hieno. Monta palikkaa on tässä tullut kyllä lisää pyöriteltäväksi, kun pelkästään kauppiasvaihto on itsessään omanlainen työnsarkansa, eikä siinäkään ihan pari viikkoa meinaa riittää. Remontin valmistuttua kyllä sitten vietetään avajaiset!

Mikä on mielestäsi parasta vastapainoa kauppatyölle?
Aika perheen kanssa, sekä rakas arkinen harrastukseni, treenaaminen TFW (Training for warriors) Tampereen huippujen treenikavereiden kanssa.

Mitä kaikkea on K-marketissa uudistettu remontin myötä?
Hyllyvälit ovat nyt väljemmät, kylmäkalusteet on miltei täysin uusittu, ja maitokaappi on saanut ovet. Olemme siirtyneet kaupassa energiatehokkaaseen aikaan. Lisäksi koko kaupan ilme uusitaan K-market -ketjun brändiuudistuksen mukaiseksi. Valomainokset ja myymälän värimaailma kokee upean muutoksen.

Lisäksi olemme saaneet lisää neliöitä, jonka vuoksi pystymme tarjoamaan asiakkaille viihtyisän tilan kahvipisteen kera. Suunnitelmissa on myös aloittaa arkisin salaattibaarin lisäksi lounaskeiton myynti. Herkullisen, kuuman sopan voi nauttia vaikkapa heti tässä kahvinurkkauksessa.

Minkä oman ”leimasi” tulet tuomaan kauppaan?
Oman iloisen itseni sekä jatkuvan innostuksen kokeilla kaikkea uutta ja kivaa. Minulle saa rohkeasti ehdottaa omia tuotetoiveita, mitä voisi ottaa myyntiin.

Niin, ja munkkipäivän! Ketjun puolesta lupaan, että kaikki hyvä on lähellä, ja omasta puolestani lupaan, että kaikki paras on Peltsulla!

Sydämellisesti kaikille tervetuloa!